Блогът харесва ли Ви?

събота, 25 февруари 2012 г.

Еванджелин Лили е Ториел в "Хобитът"


Еванджелин Лили прекара шест месеца, заточена на остров, на който трябваше да се спасява от чудовища, полярни мeчки и други опасности в сериала "Изгубени". Но тези заплахи бледнеят пред орките, троловете и драконите от Средната земя.

В "Хобит" Лили играе елф на име Ториел, героиня, която не присъства в книгата на Толкин. Подготовката й за ролята се е различавала от всичко, което е правила досега.

"Аз съм доста спонтанна актриса", споделя Лили. "Обичам да оставям нещата свежи и истински, и живи. И затова не се подготвям много предварително."

Работата по "Хобитът", обаче, радикално е променила това. "Не мога просто да бъда спонтанна, защото няма нищо естествено в това да си елф," казва Лили. "Не е човешко, така че трябва да изуча какво значи да съм това друго същество."

Лили е трябвало да се упражнява да върви, говори, и, разбира се, да се бие като елф. "Така че освен уроците по стрелба с лък, бой с ками и с триметрови орки, на всичкото отгоре трябваше да усвоя и eзика на елфите, както и неутрален (без никакъв акцент) английски за репликите ми на английски." Като добави упражненията по движене и жестикулиране като елф, Лили изчислява, че е прекарала "четири пъти повече време в подготовка, отколкото в същинско снимане."

"Хобитът" ще излезе на екран като два филма - първият през декември, а вторият - година след него. Лили ще се появи за кратко в първия филм и ще има по-голяма роля във втория.


1 коментар:

  1. Много е приятно да видиш, че за екранизацията на тази иначе детска книжка се вербуват добри актьори, които полагат сериозни усилия, но след успеха на Властелина, очакванията на зрителите и феновете на Толкин ще са високи. :)

    ОтговорИзтриване