Блогът харесва ли Ви?

петък, 27 април 2012 г.

Зрителите не харесаха заснетия по нова технология филм „Хобит“

Прекалено чиста и контрастна картина, смятат те.

На проведения в Лас Вегас кинофестивал CinemaCon бяха демонстрирани 10 минути от филма на Питър Джаксън „Хобит“, който е заснет с честота 48 кадъра в секунда. Режисьорът счита, че технологията ще позволи да се постигне по-високо качество на изображението и то максимално да се доближи до реалността като стане по-плавно и естествено.

Откъсът обаче не се хареса на зрителите. Според присъстващите в салона, трейлърът изглежда като кинофилм, заснет за телевизията – именно такова впечатление създава прекомерният контраст на изображението. „Прекалено чиста и контрастна картина – тъмното изглежда черно, а светлото – много ярко“, - споделя впечатленията си зрител.

Филмът „Хобит: неочаквано пътешествие“ е екранизация по романа на Дж. Р. Р. Толкин „Билбо Бегинс или дотам и обратно“, който е публикуван за първи път през 1937 г. Филмът ще излезе в началото на декември 2012 г. До тогава неговите създатели се надяват, че кината ще успеят да обновят своето оборудване за гледане на филма с честота 48 кадъра в секунда. В противен случай зрителите ще трябва да се задоволят със стандартните 24 кадъра/сек.

1 коментар: