Блогът харесва ли Ви?

вторник, 17 юли 2012 г.

Питър Джаксън обмисля да превърне "Хобитът" в трилогия

Носителят на "Оскар" Питър Джаксън обмисля да превърне излизащия в две части "Хобитът" в трилогия, пише сайтът The Film Stage.

Режисьорът на "Властелинът на пръстените" е бил гост на фестивала за комикси и анимационно кино "Комик-кон" в Сан Диего, където е разкрил повече около следващите екранизации по творбите на Дж. Р. Р. Толкин.

Първата част на "Хобитът", предшестващ събитията във "Властелинът на пръстените" и до голяма степен включващ същия актьорски състав, ще излезе през декември, а Джаксън планира втората за 2013 г. Въпреки че снимките и по двете продукции са завършени, той е решил да заснеме още материал за втората част. Той предполага, че е възможно тя да бъде разпространена с допълнителна разширена версия, а не е изключено новият материал да се превърне в трета част на мащабната продукцията.

"Имаме правата да използваме 125 страници от бележки на Толкин, в които той обяснява повече около света на героите в "Хобитът", казва Джаксън. "С (съпругата ми) Фран се замислихме какво не сме успели да включим и решихме да се пробваме да убедим всички да направим още няколко седмици снимки, дори малко повече. Но все още е рано да се каже под какво форма всичко това ще се реализира."

Джаксън също така е засегнал темата за нетипичния начин на реализиране на филма. Той избра да го заснеме с 48 кадъра в секунда вместо стандартните 24 – решение, което беше възприето с "леко разочарование, ако трябва да сме меки" (сп. "Варайъти"), през април по времето на представянето на 10-минутен откъс от продукцията.

Критиката отбеляза, че филмът изглежда неестествен и като "репортаж от спортно събитие". Тогава режисьорът заяви, че е очаквал подобна реакция, тъй като за формата с 48 кадъра в секунда се изисква известно време, за да се свикне, и публиката няма да има проблем да гледа филма, когато се потопи в продължение на два часа в него.

Поради тази причина на "Комик-кон" той е представил версия на откъса с 24 кадъра в секунда.

Първата част на "Хобитът" излиза по киносалоните на 14 декември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар